søndag 16. desember 2012

Papirpose lykt .

God 3 søndag i advent !
En uke igjen…  GLEDE !! Idag har jeg laget " snop " og pepperkakehjerter som jeg skal ha til dekor og noen til kaffe´n :)

For en tid tilbake sendte jeg noen juleinspirete bilder til bladet " SANS " , som takk fikk jeg en liten pakke i posten :) Fikk skjønne papirposer og litt annet kos :)
Papirposene fikk jeg en ide av :

Ble de ikke fine ?
Kjøkkenet mitt har " masse " rødt iår .
Eller , røde detaljer ihvertfall
Rødt & hvitt
er
pent !

Et syltetøy glass jeg holdt på å kaste…
På grunn av lim
som jeg ikke
fikk av.
Men kunne jo bruke de nå , synes jo ikke inni posen :)
Klippet av bunnen på posen
tredde posen over glasset
og bandt en snor
på toppen :)
Og et
telys.

FINISH :)

ELSKER Meny ( butikken vet dere…)
De har alt ei kløne kan tenke seg når det gjelder
" baking "
Ferdig pepperkake og kransekakedeig
Kjeks
Glasur
Ja ALT !!
Er nemlig IKKE en som liker
og
bake….

OREO kuler !
FOR et klin….
Knuste kjeksen og blandet Philadelfia osten MED hendene
Rullet kuler
Avkjølte dem en halvtime
og duppet de i lys
sjokolade !
KALORIBOMBE !!

Ferdig kransekake " brød " som Handymannen
kalte de , hi hi
Marsipan hjerter & kuler
av
jepp, ferdig marsipan :)

Og til slutt disse :)
Anbefaler den ferdige deigen !
Myk og god
og
akkurat passe mengde
i boksen .
Har en plan med disse
hjertene :)

HA EN FLOTT KVELD !!


Oppskriften på OREO kulene får du her :

Oppskriften fant jeg på en blogg
(",)


2 pk Oreo kjeks
1 pk Philadelpia ost
2 plater Hvit kokesjokolade
Knus kjeksen til alt er smuler. Bland inn Philadelpiaost med hendene til dette blir en fast deig som lett former seg til små kuler.
Prøv å få å få kulene like store, og legg de på et stekebrett med bakepapir. Sett kulene på et stekebrett og avkjøl i kjøleskap i 30 min eller i fryser i 20 min.
Smelt sjokolade over vannbad på svak varme.
Tas ut av kjøleskapet. Legg kulen på en gaffel og Dypp de i sjokolade til hele kulen er dekt. Dra litt sjokolade over med gaffelen slit at det blir tilfeldige striper. Settes til tørk på et pent fat.


5 kommentarer:

  1. Å SÅ MASSE DEILIGE FRISTEØLSER
    DU ER SÅ FLINK
    FINE KVELD TIL DEG
    KLEM ELI:)

    SvarSlett
  2. Kjære Ingrid. Så søøøte poselykter. Du er en av de mest kreative jeg kjenner. Ferdig kransekakedeig på Meny !!! Yess ! Dit skal jeg i morgen. Ante ikke at det fantes. Klem, D

    SvarSlett
  3. Nå har jeg sittet lenge på bloggen din.
    Beklager at jeg har vært så fraværende, men det har bare vært så altfor mange ikke-jule-oppgaver i desember, og jeg som bare skulle kose meg og pynte i adventstida, men det kommer vel en jul neste år også.

    Bloggen din gir meg i alle fall julestemning, og nå gleder jeg meg bare til å komme hjem i morgen og begynne å pynte.

    Klems fra Inger

    SvarSlett
  4. Så utrulig masse godt det va her,du er flink du og eg som kun har bakt kakemann,hihi men men kanskje det blir bakt litt meir før jul allikavel:)
    Skjønne papirposer:)
    Ein fine dag til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  5. Så mye fint du har laget. Og tusen takk for at du deler tips om baketing fra Meny, er nemlig litt kjipt med alle disse den-perfekte-husmor-bloggerne som kjøper ting på butikker som ikke er i nærheten av der jeg bor. Ferdigkjøpt i tillegg er jo ekstra bonus for min del, for det vil jo si at selv jeg kan klare å lage det jeg ser på bildet. Skal ta meg en tur på Meny i morgen og kjøpe inn noe av dette sånn at jeg kan få lagd noe julegodter jeg også. Oldemor hadde hjemmebakeri, og jeg vet ikke opp ned på et kjevletre engang. Veldig fine de der blomsterpottene med svibler (er det det de blomstene heter tro, de som ser ut som Marge Simpson sitt hår)

    SvarSlett

Pga av spam / nettsøppel har jeg sett meg nødt til å ha en ordbekreftelse til dere som vil kommentere, beklager dette !