torsdag 12. januar 2012

SDS ( skap det selv )

ISLYKT !

Selv om kulde gradene glimrer med sitt fravær her på Østlandet (deilig faktisk.....) så hadde vi noen kuldegrader her før jul. Da var jeg ikke sen med å finne frem "utstyr" til det som skulle bli en islykt..

Ta en bolle eller bøtte , fyll med vann. Sett en flaske fylt med vann i midten sånn at du får et senter. Legg rundt flasken hva du måtte ønske , greiner, kongler, blomster etc.

Sett den ut ca et døgn ( spørs hvor kaldt er... 5 minus et døgn ).
Ta den   inn , hell over litt varmt vann slik at "lykten " slipper bollen... Da det er gjort heller du litt vann rundt flasken så den løsner.
Finn et fat eller i dette tilfelle dekke tallerken , pynt med granbar og sett et lite glass nedi hullet etter flasken og sett et telys nedi . Da har du en ferdig lyslykt, som lyser alldeles NYDELIG ute i mørket .
Holder seg så lenge det er kulde grader .....   :)


                       

                                    " PINNE LYKT " !





Gå i skogen eller på stranda og finn pinner...  Her er det mose grodde pinner fra skogen... 
Finn et glass og lim på pinnene med lim pistol  , bind en blonde eller hamp tråd runt og putt et te lys oppi , en "naturlig" fin lykt  :)  Enjoy !!


6 kommentarer:

 1. Lyktene dine er så flotte, Ingrid. Jeg var ikke like heldig med mine før jul, hadde ikke tom vinflaske, så jeg tok ei 1/2 liters brusflaske (Bris), men den går jo utover nede, så lykta delte seg i flere deler. Men det var jo kaldt.
  Og tusen takk for hyggelige kommentarer, og at du deltar i give away`en.
  Klem Inger

  SvarSlett
 2. Ble så fin den islykta med de frosne bærene :-)
  pinnelykta var ekstra fin med mose på.

  klem tone

  SvarSlett
 3. Har en plan om å lage islykt med eldste jenta mi, men kuldegradene ser ikke ut til å komme. Så kanskje planen må ligge på vent frem til neste vinter. Hvem vet... :P

  God helg!

  SvarSlett
 4. Har du god plass i fryseren går det også , bare et tips :)

  God helg !!

  SvarSlett

Pga av spam / nettsøppel har jeg sett meg nødt til å ha en ordbekreftelse til dere som vil kommentere, beklager dette !